Kranen

Een mooie kraan maakt uw keuken af. Welke kraan u uiteindelijk kiest, is onder meer afhankelijk van het gekozen werkblad en de spoelbak. Daarnaast stelt u uw eigen eisen aan de functionaliteit, uitvoering en verbruik. In principe kan uw kraan op drie plekken gemonteerd worden: op het werkblad, tegen de spatwand boven de spoelbak of op de spoelunit zelf. Dit laatste is mogelijk wanneer de spoelbak is voorzien van een kraangat.

Waar u op kunt letten bij de aanschaf van een kraan:
- Grip op de kraan
- Bereik
- Hygiëne
- Duurzaamheid

Hoewel inmiddels ook kunststof kranen worden aangeboden, zijn keukenkranen doorgaans vervaardigd van messing. Deze kranen worden na een beschermende nikkellaag verguld, verzilverd of vernikkeld. Andere kranen krijgen een brons- of koperkleur. Daarnaast zijn er (duurdere) combinaties van chroom met bijvoorbeeld zilver- of goudkleur. Veruit het meest verkochte kranen blijven echter de kranen van hoogglans-chroom. Die glans wordt nog altijd geassocieerd met schoon en hygiëne. Het messing kraanhuis wordt tegenwoordig steeds vaker van speelse kleurelementen voorzien. Er wordt dan een kunststof coating aangebracht. Op die manier kunnen kranen exact worden afgestemd op de uitstraling van de keuken.

Verbruik
Weegt voor u in de beslissing ook de zuinigheid van een kraan mee, dan kunt u bij de aankoop letten op het KIWA-laagverbruikkeurmerk. Zuinig is bijvoorbeeld de kraan die pas een volledige waterstraal geeft als u de knop helemaal opendraait. Met een dergelijke kraan bespaart u ongeveer zeven liter per minuut.

Wij hebben een breed scala aan kranen in alle soorten en maten. De diverse merken die wij voeren zijn onder andere: Grohe, Hansgrohe, Quooker, Doeco, Lavanto, KWC en Kludi.
 

Unieke voordelen

 • Ruime vakkennis,
  keukenspeciaalzaak
  sinds 1975

 • Begeleiding van A tot Z
  en altijd maatcontrole
  bij u thuis

 • Een kwestie van
  vertrouwen: wij vragen
  geen aanbetaling

 • 5 jaar garantie en
  10 jaar garantie
  op de montage

 • Ontwerp, inmeten
  en monteren door
  ervaren specialisten

 • Garantie op de
  complete keuken
  en de installatie

 • Trendsettend
  in plaats van
  trendvolgend

 • CBW waarborg,
  dus bij ons kunt u
  risicoloos kopen

Een boek vol
keukeninspiratie