De mensen van Uniek

Dennis Spijkerman
Het keukenvak heb ik geleerd in een zaak buiten ons werkgebied en na een aantal jaar ervaring opdoen, ben ik aan de slag gegaan bij Uniek. Ik kende ons bedrijf al van haver tot gort aangezien de zaak door mijn ouders en collega's is opgebouwd en ik dus alle fases heb meegemaakt. Na 30 jaar aan het roer vonden mijn ouders het een goed moment om meer van hun vrije tijd te gaan genieten en heb ik de stap gewaagd om de zaak in 2006 over te nemen. Ik ben recht door zee, doortastend en een open persoon en samen met ons geweldige team werk ik er dagelijks aan om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden en te adviseren. Kom het ook eens zelf ervaren, een kop koffie staat altijd klaar!Onze medewerkers Eppo, Hans, Joke en Sjouk. Een kort interview.
Computers bestonden nog niet toen Henk Spijkerman hem aannam. Tegenwoordig maakt Eppo Huiskes digitaal tekeningen voor de 3D-bioscoop. “28 jaar werk ik bij Uniek. Best lang, hè?”, zegt hij met zijn kenmerkende grijns. “Er zijn mensen die ik al drie keer een keuken heb verkocht.” Hoewel hij alle facetten van het vak beheerst, heeft Eppo nooit overwogen om voor zichzelf te beginnen. “Mijn vader had een installatiebedrijf, hij was altijd aan het werk.” Weer die grijns. “Ik houd ook van vrije tijd.”Wel heeft hij zich na een jaar of tien afgevraagd: wil ik de rest van mijn leven hier blijven werken? “Dan ga je afwegingen maken. Bij een groter bedrijf ben je een nummer. Dat vind ik niks. Hier heb ik het goed. Ik vind het een mooi vak en het is afwisselend werk. Naast verkoop houd ik me bezig met inkoop, administratieve zaken, de planning en als Hans een keer ziek is, bezorg ik een keuken.

Droombaan
Ook Hans ten Hoopen is een trouwe kracht. Hij werkt al ruim twee decennia voor Uniek. “Vanaf februari 1994”, weet hij nog precies. “Ik werd getipt op een verjaardag: ‘Ze zoeken een bezorger bij Uniek.’ Nu was dat niet meteen mijn droombaan, maar ik kwam uit dienst, had een studie gedaan en wilde aan het werk.” Aanvankelijk was het voor één of twee dagen in de week. In 1999 trad Hans in vaste dienst en hij ging nooit meer weg. Inmiddels durft hij wel van een droombaan te spreken. “Ik ontmoet veel mensen, dat vind ik het leukste aspect. Bovendien heb ik alle vrijheid. Ik plan zelf de afspraken en ik kom overal.” De afgelopen jaren kreeg Hans er steeds meer taken bij. “Sinds de komst van de granieten werkbladen -die zijn niet alleen te tillen- ondersteun ik de monteurs en ik doe inmiddels ook kantoorwerk. Die variatie maakt het nog leuker.”Op de dagen dat Hans op de weg zit, bemant Joke Stevens het kantoor. Sinds een half jaar maakt zij onderdeel uit van het Uniek-team. “Het bevalt heel goed”, zegt ze. “Naast de administratieve werkzaamheden ben ik gastvrouw. Ik verwelkom mensen, verzorg de koffie, richt showroomkeukens in en houd de boel netjes. Leukste aan dit werk? Het enthousiasme van klanten over de showroom, de bioscoop en de ideeën die ze hier opdoen.”

Plezierige sfeer
Op dinsdag is Joke vrij. Dan zit Sjouk Boers op kantoor. Vanaf 1979 doet zij de boekhouding voor Uniek. Eerst vanaf een andere locatie, sinds acht jaar aan de Galvanistraat. “Met veel plezier”, vertelt ze. “Het is een prachtige zaak met up-to-date keukens en de collega’s zijn fantastisch. Het is fijn samenwerken.” Dat beaamt de rest. Hans: “Het is heel vertrouwd. Eppo ken ik mijn hele leven al en Dennis ging als middelbare scholier met mij mee keukens bezorgen.”Joke zegt na een half jaar al: “Ik voel me hier thuis.” Eppo doet dat al 28 jaar. “Er hangt een plezierige sfeer bij Uniek”, concludeert hij. “Komt enerzijds door onze werkwijze. Geen agressieve verkooptechnieken, zoals de prijsvechters in keukenland die hanteren. Wij doen normaal. We luisteren oprecht en we zijn eerlijk. En die sfeer danken we anderzijds aan het onderlinge contact tussen de collega’s. Lol als het kan, serieus als het moet. Zelfs op persoonlijk vlak kan ik mijn ei kwijt. Dat is ook een reden dat ik nooit ben weggegaan en waarschijnlijk tot mijn pensioen zal blijven.” Datzelfde geldt voor Hans. “Als lichaam en geest het toelaten, houd ik het met plezier nog heel lang vol bij Uniek.”


Een boek vol
keukeninspiratie

Unieke voordelen

 • Ruime vakkennis,
  keukenspeciaalzaak
  sinds 1975

 • Begeleiding van A tot Z
  en altijd maatcontrole
  bij u thuis

 • Een kwestie van
  vertrouwen: wij vragen
  geen aanbetaling

 • 5 jaar garantie en
  10 jaar garantie
  op de montage

 • Ontwerp, inmeten
  en monteren door
  ervaren specialisten

 • Garantie op de
  complete keuken
  en de installatie

 • Trendsettend
  in plaats van
  trendvolgend

 • CBW waarborg,
  dus bij ons kunt u
  risicoloos kopen